07-09-2011

Silk paper and felt


This is one of the tiles I made for the national VKG day on October 1. Everyone has been asked to make a felt tile of 30x30 cms, which will later all be made into one large piece for the exhibition in museum Het Kruithuis in Den Bosch at the start of 2012. I'm not sure which tile I will use, I still have several ideas. For this one I used one of the sheets of silk paper I made the other day. The silk paper felts with the wool so that it sticks together without any stitching.


Dit is een van de tegels die ik heb gemaakt voor de landelijke VKG dag op 8 oktober aanstaande. De opdracht is een tegel van 30x30 cm maken, die later allemaal aan elkaar gezet worden voor de tentoonstelling in het Kruithuis in Den Bosch begin 2012. Ik weet nog niet zeker welke ik ga gebruiken, ik heb meerdere ideeën. Voor deze heb ik een van de zijdepapiertjes gebruikt die ik laatst gemaakt heb. Het zijde papier vilt mee met de wol waardoor het zonder naaien stevig vast komt te zitten. 

4 opmerkingen:

 1. ooh goed dat je me herinnert...deze is een plaatje.
  Ga jij naar de regiodag?
  Het lijkt me zo leuk te worden. Als je gaat wil je de bekenden de groeten van mij doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer fraai uit, met een materiaalgebruik dat door de perfecte uitvoering simpel lijkt maar het niet is. Erg knap.
  Groet, Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi is ie Tanja! Ik ben ook al bezig, ben zo benieuwd naar het totaalplaatje straks in het Kruithuis . De VKG dag is toch de 8e? En Felt United de 1e. Of...?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Linda! Goed dat je het zegt, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het veranderd de landelijke is inderdaad 8 oktober.

  BeantwoordenVerwijderen